Terazzo tegels

Als je je gaat oriënteren op vloertegels, dan kom je ongetwijfeld Terrazzo tegels tegen. Issa Vloeren laat je graag zien in welke ruimtes een Terrazzo tegel kan worden toegepast. Bekijk ons online aanbod!


Wat zijn Terrazzo tegels?

De naam terrazzo is afgeleid van het Latijnse woord terra, dat ‘grond’ betekent. Terrazzo tegels zijn oorspronkelijk afkomstig uit Italië, waar ze vanaf de vijftiende eeuw werden vervaardigd uit het restafval uit marmergroeves. Het gruis van marmer, maar ook dat van graniet, kwartsiet en andere steensoorten, werd in (eventueel gepigmenteerde) cement of klei gedrukt. Na het drogen werden de platen uitgesneden tot tegels en gepolijst.

Waarom een Terrazzo tegel?

Omdat er gebruik wordt gemaakt van steenrestanten zijn Terrazzo tegels een zeer duurzame oplossing. Een Terrazzo tegel is bijzonder robuust en slijtvast en zeer geschikt voor toepassingen in combinatie met vloerverwarming. Ook de geluidsabsorberende eigenschappen dragen bij aan de populariteit van dit materiaal. Eenmaal voorzien van een waterbestendige coating kunnen deze tegels zonder problemen in keukens en badkamers worden geïnstalleerd. En ze zien er nog heel stijlvol uit ook!

Ons assortiment Terrazzo tegels

Issa Vloeren biedt een imposante collectie met Terrazzo tegels, welke verkrijgbaar zijn in een breed scala aan kleurvarianten. Ook op het gebied van tegelformaten is veel mogelijk. Terrazzo is overigens niet alleen heel geschikt voor het betegelen van vloeren – ze kunnen tevens uitstekend als wandtegels worden toegepast.

Terrazzo tegels kopen? Kom langs bij onze showroom!

Issa Vloeren nodigt je graag uit om langs te komen bij een van onze showrooms in Amsterdam of Alkmaar, waar je onze collectie Terrazzo tegels op je gemak van dichtbij kunt bewonderen. Je kunt hier tevens terecht voor een deskundig advies bij het selecteren van de juiste tegels voor jouw specifieke toepassing. Heb je eenmaal de ideale Terrazzo tegel uitgekozen, dan stellen we uiteraard graag een vrijblijvende offerte voor je op.
Route 072-5404590
Chat openen
1
Hulp nodig?
Scan de code
Hallo,
Kunnen we je helpen?