Parket voor vloerverwarming

Vloerverwarming wordt in Nederland steeds populairder. Maar lopen we eigenlijk een beetje achter; in onder andere Scandinavische landen is vloerverwarming namelijk zo’n beetje de standaard. En terecht, want vloerverwarming biedt tal van voordelen ten opzichte van conventionele verwarmingssystemen. Zo profiteer je met vloerverwarming van een gelijkmatige, zeer aangename warmte. Vloerverwarming is tevens vrij eenvoudig te combineren met vloerkoeling. Bovendien kun je (met de juiste vloer en een correcte installatie) een mooie besparing op je energiekosten realiseren. Wil jij vloerverwarming én een mooie houten vloer? Issa Vloeren biedt het mooiste parket voor vloerverwarming!

Is parket voor vloerverwarming geschikt?

Het is zeker mogelijk om parket met vloerverwarming te combineren! Omdat hout wel een natuurproduct is dat gevoelig is voor schommelingen in de temperatuur en luchtvochtigheid, zijn er wel een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden als je parket voor vloerverwarming wilt aanschaffen. Vanwege de goede isolerende eigenschappen zal een houten vloer iets minder snel opwarmen dan bijvoorbeeld een PVC vloer, maar een houten vloer houdt de warmte wel langer vast. Bij de selectie van de juiste parketvloer kijken we naar de RC-waarde, oftewel de warmteweerstand van de vloerconstructie. Deze wordt bepaald door onder andere de dikte van het parket. Om een optimale warmteafgifte te kunnen realiseren, mag de RC-waarde niet te hoog zijn. Een wat dunnere parketvloer verdient dus over het algemeen de voorkeur. Echter is ook de samenstelling van de parketvloer van invloed op de RC-waarde.

Ons assortiment parket voor vloerverwarming

Als de vloerspecialist van Noord-Holland biedt Issa Vloeren een ruim assortiment parket voor vloerverwarming. Je hebt daarbij de keuze uit vele houtsoorten, plankbreedtes en kleurvariaties. Onze vloerexperts kunnen je alles vertellen over de parketvloeren die geschikt zijn voor toepassingen in combinatie met vloerverwarming.

Parket voor vloerverwarming kopen? Kom langs bij onze showroom!

Heb je eenmaal het juiste parket voor vloerverwarming gevonden, dan is het ook belangrijk dat dit op de juiste manier gelegd wordt. Wanneer de vloerverwarming als hoofdverwarming wordt toegepast, profiteer je van de beste warmteafgifte als de parketvloer direct met de ondervloer verlijmd wordt. Uiteraard is het legteam van Issa Vloeren je hierbij graag van dienst. Kom eens langs bij onze showroom of neem contact op voor meer informatie!

Route 072-5404590
Chat openen
1
Hulp nodig?
Scan de code
Hallo,
Kunnen we je helpen?