PVC vloer leggen

PVC vloeren zijn mooi, duurzaam, onderhoudsvriendelijk en zeer betaalbaar. Een PVC vloer leggen, daar komt echter nog het een en ander bij kijken. Issa Vloeren vertelt je hier graag meer over.

Hoe moet ik de ondervloer voorbereiden?

Omdat PVC vloeren erg dun zijn, is het egaliseren van de ondervloer extra belangrijk. Is de ondervloer niet goed geëgaliseerd, dan zullen zelfs kleine oneffenheden vroeger of later ‘doordrukken’ in het PVC. De juiste egalisatiemethode is afhankelijk van het type ondervloer. Na het egaliseren moet je ervoor zorgen dat de ondervloer volledig droog, schoon en vrij van vuil en stof is.

Een PVC vloer leggen, hoe gaat dat in zijn werk?

Zodra je je nieuwe PVC vloer in huis hebt, kun je niet meteen beginnen met de PVC vloer leggen; deze moet eerst acclimatiseren om een optimale soepelheid en hanteerbaarheid te waarborgen. Dit acclimatiseren doe je door de stroken gedurende 24 uur op kamertemperatuur op een vlakke ondergrond neer te leggen. Heb je vloerverwarming? Schakel deze dan 24 voor het leggen van de PVC vloer uit en zet hem pas 24 uur na het leggen weer aan. Is de ondervloer voorbereid en de PVC vloer geacclimatiseerd, dan kan men aan de slag gaan met de PVC vloer leggen. De stroken dienen met de ondervloer verlijmd te worden, waarna ze kunnen worden aangewalst. Vervolgens dienen eventuele lijmresten te worden verwijderd. Na het stofvrij maken van de vloer kan de PU beschermlaag worden aangebracht; deze zorgt ervoor dat ook de naden van het PVC waterdicht zijn.

PVC vloer laten leggen? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Zoals je kunt lezen zit er heel wat werk in zowel de voorbereiding als het daadwerkelijk leggen van een PVC vloer. Wil je van een optimaal resultaat verzekerd zijn? Dan is je nieuwe PVC vloer laten leggen door een professional zeker aan te raden. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan bij Issa Vloeren! Wij beschikken over een ervaren legteam dat je graag van dienst is.  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google
  Privacybeleid en
  Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  Route 072-5404590
  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Scan de code
  Hallo,
  Kunnen we je helpen?