Gietvloeren leggen

Gietvloeren leggen is puur vakwerk. Daarom beschikt Issa Vloeren niet alleen over een ruim assortiment gietvloeren, maar ook over een eigen applicatieteam. Dit team bestaat uit ervaren professionals die garant staan voor vakwerk. Zo houden wij het volledige proces in handen en ben jij straks verzekerd van een schitterende en perfect afgewerkte gietvloer!

Een gietvloer leggen, hoe gaat dat in zijn werk?

Het proces van een gietvloer plaatsen bestaat uit vijf stappen:

 • #1: Het voorbereiden van de ondervloer. Eerst controleren we de staat van de ondervloer: deze moet volledig egaal en vlak zijn. Is dat niet het geval, dan kan het nodig zijn om de ondervloer eerst te egaliseren of de bovenste laag machinaal op te ruwen. Vervolgens zorgen we ervoor dat de ondervloer helemaal droog en stofvrij is.
 • #2: Het aanbrengen van de primer. Deze voorkomt dat de gietvloer in de ondervloer kan trekken en zorgt tevens voor een optimale hechting van de gietvloer aan de ondervloer. De primer moet volledig ingedroogd zijn alvorens we verder kunnen; afhankelijk van het type ondervloer kan dit rond de 10 uur duren.
 • #3: Het aanbrengen van de schraplaag. Deze dient ter opvulling van de eventuele oneffenheden die bij het egaliseren niet weggewerkt konden worden. Net als de primer moet ook de schraplaag volledig indrogen alvorens door kunnen met de volgende stap.
 • #4: Het gieten van de vloer. Deze laag wordt (net als de andere lagen overigens) met de hand aangebracht. Zodra deze laag eenmaal ligt krijg je al een aardig beeld van het eindresultaat.
 • #5: Het aanbrengen van de coating. Deze transparante toplaag creëert de gewenste matte of glanzende afwerking en zorgt voor een optimale bescherming van je vloer. Ook het gietvloer onderhoud wordt hierdoor zeer eenvoudig.

Gietvloer laten leggen? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Wil je door ons een gietvloer laten leggen? Je bent van harte welkom bij onze showroom in Amsterdam of Alkmaar om inspiratie op te doen voor de vloer van je dromen. Uiteraard kun je hier ook terecht voor een deskundig advies op maat en een vrijblijvende offerte voor het leggen van de gietvloer.  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google
  Privacybeleid en
  Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  Route 072-5404590
  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Scan de code
  Hallo,
  Kunnen we je helpen?