Portugese vloertegels

Portugese tegels worden ook wel azulejos genoemd. Die naam is afgeleid van het Arabische azzelij, dat vertaald kan worden als ‘kleine gepolijste steen’. Deze schitterende tegels zijn een geweldige manier om een stukje kunst en cultuur in huis te halen. Ontdek de ontzagwekkende collectie Portugese vloertegels van Issa Vloeren!


Wat maakt een Portugese tegel zo uniek?

Er zit een bijzonder interessante geschiedenis achter Portugese tegels. Toen de Portugese koning Manuel in 1498 een bezoek bracht aan Sevilla, was hij verrukt door de glanzende tegels die hij overal in de Spaanse stad tegenkwam. Hij besloot de kunstzinnige tegels naar Portugal te importeren, waar hij ze gebruikte om de wanden van zijn paleis te versieren. Dat is hoe de oorspronkelijke azulejos hun intrede deden in Portugal. Rond de zeventiende eeuw begonnen Nederlanders, gefascineerd door de elegantie van Chinees porselein, tegels te maken met dezelfde blauwe en witte kleuren als die in China. De Portugezen waren zo onder de indruk van de Nederlandse tegels dat ze deze op grote schaal begonnen te importeren. Dit is de reden dat veel Portugese gebouwen tot op de dag van vandaag worden gesierd door blauw met witte azulejos.

Ons assortiment Portugese vloertegels

Portugese vloertegels zijn bij Issa Vloeren verkrijgbaar in vele soorten, maten, kleurcombinaties en patronen. Ze kunnen in elke ruimte worden toegepast; vrijwel alle uitvoeringen zijn waterbestendig en dus ook prima geschikt voor het betegelen van badkamers, toiletruimtes en keukens. Of wat dacht je van een mooie Portugese tegel in de hal? De mogelijkheden zijn eindeloos! Voor veel van onze Portugese vloertegels zijn tevens bijpassende wandtegels verkrijgbaar.

Portugese tegels kopen? Kom langs bij onze showroom!

Kom langs bij de showroom van Issa Vloeren in Amsterdam of Alkmaar en laat je inspireren door onze schitterende Portugese tegels, die als een ware kunstvorm beschouwd worden. Vanzelfsprekend helpen we je ook graag met een persoonlijk advies bij het uitzoeken van jouw ideale Portugese tegel.
Route 072-5404590
Chat openen
1
Hulp nodig?
Scan de code
Hallo,
Kunnen we je helpen?