Parket schoonmaken

Parket schoonmaken vereist net even een andere aanpak dan een tegelvloer, een gietvloer of een PVC vloer. Hout is immers een natuurproduct dat, afhankelijk van de afwerking, in meer of mindere mate gevoelig is voor vocht en chemicaliën. Issa Vloeren kan je alles vertellen dat je moet weten over parket schoonmaken.

Parket schoonmaken begint met preventie!

Voorkomen is beter dan genezen, en dat spreekwoord is ook van toepassing op parket. Om te beginnen is het raadzaam om een goede deurmat aan te schaffen zodat iedereen die binnen komt zijn of haar voeten kan vegen. Het is ook aan te raden om een ‘schoenen uit’ beleid in te voeren als je dat nog niet hebt. Wil je dat niet, zorg er dan in elk geval voor dat mensen natte schoenen uitdoen bij de deur – vocht kan namelijk vlekken en onregelmatigheden in je parketvloer creëren.

Hoe kan ik het beste parket schoonmaken?

Ondanks je voorzorgsmaatregelen kun je natuurlijk nooit helemaal voorkomen dat je parketvloer vies wordt. Losliggende vuil kun je het beste wegvegen met een zachte bezem of een vloerwisser. Gebruik geen bezem met stugge haren – die kan de toplaag van de parketvloer beschadigen. Als je gaat stofzuigen, gebruik dan bij voorkeur een lichtgewicht stofzuiger met een speciale (zachte) parketborstel. Wanneer het parket gedweild moet worden doe je dit het beste met een licht vochtige (dus goed uitgewrongen!) dweil. Omdat veel gangbare schoonmaakmiddelen agressieve en chemische ingrediënten bevatten die je vloer kunnen beschadigen, kun je het beste een speciale parketreiniger gebruiken. Hou je daarbij altijd aan de instructies op de gebruiksaanwijzing.

Parket laten schoonmaken? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Is jouw parket dusdanig vuil dat je niet weet hoe je hem goed schoon kunt krijgen zonder de vloer te beschadigen? Of wil je je parket laten schoonmaken door een professional? Neem dan contact op met Issa Vloeren voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan. We zijn je graag van dienst!

Vraag een offerte aan en ontvang de prijs voor dit product

* Verplichte velden


  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google
  Privacybeleid en
  Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  Kom langs in onze inspirerende en overzichtelijke winkels en ontdek de nieuwste woontrends.

  Adres: Edisonweg 1, 1821 BN Alkmaar

  Openingstijden:

  Maandag 12:00 - 17:00
  Dinsdag 10:00 - 17:00
  Woensdag 10:00 - 17:00
  Donderdag 10:00 - 17:00
  Vrijdag 10:00 - 16:00
  Zaterdag 10:00 - 17:00
  Zondag gesloten

   

  Adres: Buitenveldertselaan 110, 1081AB Amsterdam

  Openingstijden:

  Maandag op afspraak
  Dinsdag op afspraak
  Woensdag op afspraak
  Donderdag op afspraak
  Vrijdag 10:00 - 17:00
  Zaterdag 10:00 - 16:00
  Zondag gesloten