Parket schoonmaken

Parket schoonmaken vereist net even een andere aanpak dan een tegelvloer, een gietvloer of een PVC vloer. Hout is immers een natuurproduct dat, afhankelijk van de afwerking, in meer of mindere mate gevoelig is voor vocht en chemicaliën. Issa Vloeren kan je alles vertellen dat je moet weten over parket schoonmaken.

Parket schoonmaken begint met preventie!

Voorkomen is beter dan genezen, en dat spreekwoord is ook van toepassing op parket. Om te beginnen is het raadzaam om een goede deurmat aan te schaffen zodat iedereen die binnen komt zijn of haar voeten kan vegen. Het is ook aan te raden om een ‘schoenen uit’ beleid in te voeren als je dat nog niet hebt. Wil je dat niet, zorg er dan in elk geval voor dat mensen natte schoenen uitdoen bij de deur – vocht kan namelijk vlekken en onregelmatigheden in je parketvloer creëren.

Hoe kan ik het beste parket schoonmaken?

Ondanks je voorzorgsmaatregelen kun je natuurlijk nooit helemaal voorkomen dat je parketvloer vies wordt. Losliggende vuil kun je het beste wegvegen met een zachte bezem of een vloerwisser. Gebruik geen bezem met stugge haren – die kan de toplaag van de parketvloer beschadigen. Als je gaat stofzuigen, gebruik dan bij voorkeur een lichtgewicht stofzuiger met een speciale (zachte) parketborstel. Wanneer het parket gedweild moet worden doe je dit het beste met een licht vochtige (dus goed uitgewrongen!) dweil. Omdat veel gangbare schoonmaakmiddelen agressieve en chemische ingrediënten bevatten die je vloer kunnen beschadigen, kun je het beste een speciale parketreiniger gebruiken. Hou je daarbij altijd aan de instructies op de gebruiksaanwijzing.

Parket laten schoonmaken? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Is jouw parket dusdanig vuil dat je niet weet hoe je hem goed schoon kunt krijgen zonder de vloer te beschadigen? Of wil je je parket laten schoonmaken door een professional? Neem dan contact op met Issa Vloeren voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan. We zijn je graag van dienst!

Route 072-5404590
Chat openen
1
Hulp nodig?
Scan de code
Hallo,
Kunnen we je helpen?