Soorten Vloertegels

Tegelvloeren zijn al eeuwenlang een populaire keuze voor vloerbedekking. Door de jaren heen zijn er echter verschillende soorten tegelvloeren ontstaan. In dit hoofdstuk bespreken we enkele van de meest voorkomende soorten tegelvloeren.

Keramische tegelvloeren

Keramische tegels zijn gemaakt van klei en worden op hoge temperaturen gebakken. Dit resulteert in tegels die slijtvast, duurzaam en waterbestendig zijn. Keramische tegels zijn verkrijgbaar in vele kleuren, patronen en maten en zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Keramische tegelvloeren zijn gemakkelijk te onderhouden en zijn daarom ideaal voor gebruik in drukke ruimtes zoals de keuken en de hal.

Natuursteen tegelvloeren

Natuursteen tegels zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals kalksteen, graniet of marmer. Deze tegels hebben unieke eigenschappen en variëren in kleur en textuur. Natuursteen tegelvloeren zijn zeer duurzaam en geven een luxe uitstraling aan elk interieur. Het nadeel is dat ze gevoeliger zijn voor krassen en vlekken, en daarom regelmatig onderhoud vereisen.

Terrazzo tegelvloeren

Terrazzo tegels zijn gemaakt van marmerkorrels die zijn gemengd met cement. Deze tegels hebben een tijdloze uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Terrazzo tegelvloeren zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, maar zijn ook gevoeliger voor krassen en vlekken dan keramische tegels.

Mozaïek tegelvloeren

Mozaïek tegelvloeren bestaan uit kleine tegeltjes die samen een patroon vormen. Deze tegels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder glas, steen en keramiek. Mozaïek tegelvloeren zijn populair in badkamers en keukens, waar ze een mooie accentmuur of -vloer kunnen vormen.

Cementtegelvloeren

Cementtegels zijn handgemaakte tegels die gemaakt worden van cement, zand en pigment. Deze tegels hebben een unieke uitstraling en zijn verkrijgbaar in vele kleuren en patronen. Cementtegelvloeren zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, maar vereisen wel regelmatige afdichting om te voorkomen dat er vlekken ontstaan.

Er zijn veel verschillende soorten tegelvloeren beschikbaar voor elk interieur. Bij Issa vloeren kan je terecht voor een uitgebreide collectie tegelvloeren, zodat je gegarandeerd de juiste vloer vindt voor jouw interieur en smaak. Onze deskundige medewerkers helpen je graag bij het kiezen van de juiste tegelvloer.  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google
  Privacybeleid en
  Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  Route 072-5404590
  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Scan de code
  Hallo,
  Kunnen we je helpen?