Raamdecoratie inmeten

Raamdecoratie op maat is ideaal, want het biedt je de mogelijkheid om je ramen te bekleden zoals jij ze hebben wilt. Het is echter wel van belang dat de raambekleding zorgvuldig wordt ingemeten, zodat alles perfect in of op het kozijn valt. Hieronder vertellen we je alles dat je moet weten over raamdecoratie inmeten.

Type raamdecoratie

Wanneer je gordijnen op maat wilt bestellen, dan heb je nog wat speling. Maar in het geval dat je bijvoorbeeld aluminium of houten jaloezieën, shutters, plisségordijnen of rolgordijnen op maat wilt laten maken, dan gaat het om millimeterwerk. Het inmeten van deze soorten raamdecoratie is dan ook een nauwkeurig werkje. Neem hier even de tijd voor, zo weet je zeker dat je raambekleding straks perfect op maat is.

In de dag of op de dag

Om te beginnen moet je bepalen of je je raamdecoratie in de dag (in de kozijnen) of op de dag (op de kozijnen) wilt monteren. Dit is belangrijk omdat raambekleding die over het kozijn heen ligt altijd net wat groter valt dan wanneer je het binnen de kozijnlatten zou laten vallen.

Uitstekende delen

Controleer of deurklinken, raamgrepen en andere uitstekende delen het op- en neerlaten van de raambekleding niet kunnen hinderen. Het is het makkelijkste als de raambekleding straks voor dergelijke obstakels komt te hangen.

Lengte en breedte

Meet de lengte en de breedte van de raamdecoratie op en tel daar de eventuele gewenste overlap bij op. Let bij het inmeten ook op eventuele afwerkingen (stucwerk, tegels) van de wanden waar de raamdecoratie tussen komt te hangen. De afmetingen dienen in millimeters te worden doorgegeven.

Bediening?

Bepaal of je de bediening van de raambekleding aan de linker- of rechterzijde wilt hebben. Kijk daarbij wat voor jou het meest praktisch is.

Hulp nodig bij raamdecoratie inmeten? Neem contact op met Issa Vloeren!

Wil je graag raamdecoratie op maat laten maken maar vind je het lastig om zelf de raamdecoratie in te meten? Maak wat foto’s van de ramen in kwestie en kom eens langs bij onze showroom in Amsterdam of Alkmaar. Onze raamdecoratie specialisten helpen je graag verder!

Chat openen
1
Hulp nodig?
of scan de code
Hallo,
Kunnen we je helpen?