Raamdecoratie op maat laten maken?

Wanneer je raamdecoratie op maat laat maken, wil je natuurlijk dat deze perfect past bij jouw ramen en interieur. Het is daarom van groot belang om de raambekleding zorgvuldig in te meten, zodat alles precies past. Hieronder vertellen we je alles dat je moet weten over het inmeten van raamdecoratie.

Type raamdecoratie inmeten

Wanneer je bijvoorbeeld aluminium of houten jaloezieën, shutters, plisségordijnen of rolgordijnen op maat wilt laten maken, gaat het om millimeterwerk. Het inmeten van deze soorten raamdecoratie is dan ook een nauwkeurig werkje. Neem hier even de tijd voor, zo weet je zeker dat je raambekleding straks perfect op maat is. Bij gordijnen heb je nog wat speling, maar ook hierbij is zorgvuldig inmeten belangrijk.

In de dag of op de dag?

Om te beginnen moet je bepalen of je je raamdecoratie in de dag (in de kozijnen) of op de dag (op de kozijnen) wilt monteren. Dit is belangrijk omdat raambekleding die over het kozijn heen ligt altijd net wat groter valt dan wanneer je het binnen de kozijnlatten zou laten vallen.

Uitstekende delen

Controleer of deurklinken, raamgrepen en andere uitstekende delen het op- en neerlaten van de raambekleding niet kunnen hinderen. Het is het makkelijkste als de raambekleding straks voor dergelijke obstakels komt te hangen.

Lengte en breedte

Meet de lengte en de breedte van de raamdecoratie op en tel daar de eventuele gewenste overlap bij op. Let bij het inmeten ook op eventuele afwerkingen (stucwerk, tegels) van de wanden waar de raamdecoratie tussen komt te hangen. De afmetingen dienen in millimeters te worden doorgegeven.

Bediening?

Bepaal of je de bediening van de raambekleding aan de linker- of rechterzijde wilt hebben. Kijk daarbij wat voor jou het meest praktisch is.

Wil je graag raamdecoratie op maat laten maken maar vind je het lastig om zelf de raamdecoratie in te meten? Neem contact op met Issa Vloeren! Maak wat foto’s van de ramen in kwestie en kom eens langs bij onze showroom in Amsterdam of Alkmaar. Onze raamdecoratie specialisten helpen je graag verder!  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google
  Privacybeleid en
  Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  Route 072-5404590
  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Scan de code
  Hallo,
  Kunnen we je helpen?