Lamelparket: de voordelen van een duurzame en praktische vloer

Lamelparket is een vloer die steeds populairder wordt vanwege de vele voordelen die het biedt. In dit artikel bespreken we de voordelen van lamelparket en waarom het een uitstekende keuze kan zijn voor uw interieur.

Wat is lamelparket?

Lamelparket is een vloerbedekking die bestaat uit twee of meer lagen hout die op elkaar zijn verlijmd. De toplaag bestaat uit massief hout en de onderlaag bestaat uit multiplex of een ander soortgelijk materiaal. Hierdoor heeft lamelparket de uitstraling van een massief houten vloer, maar is het ook duurzaam en praktisch in gebruik.

De voordelen van lamelparket

Een van de grootste voordelen van lamelparket is dat het duurzamer is dan massief houten vloeren. Doordat de vloer uit meerdere lagen bestaat, is het minder gevoelig voor krimp en uitzetting door vocht en temperatuurschommelingen. Daarnaast is lamelparket gemakkelijker te installeren en te onderhouden dan massief houten vloeren. Het is minder gevoelig voor krassen en deuken en kan worden geschuurd en opnieuw gelakt of geolied als dat nodig is.

Verschillende soorten lamelparket

Lamelparket is verkrijgbaar in verschillende soorten hout, kleuren en afwerkingen. Het kan bijvoorbeeld worden geleverd met een matte of glanzende afwerking, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en interieurstijl. Ook zijn er diverse houtsoorten beschikbaar, zoals eiken, esdoorn, kersen, walnoot en meer.

Waarom kiezen voor lamelparket?

Als u op zoek bent naar een duurzame, praktische en mooie vloer die de uitstraling heeft van massief hout, dan is lamelparket een uitstekende keuze. Het biedt de warmte en schoonheid van hout, maar is ook geschikt voor drukbezochte gebieden zoals de woonkamer, keuken en gang. Daarnaast is het gemakkelijker te installeren en te onderhouden dan massief houten vloeren.

Kom langs bij onze showroom

Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van lamelparket? Bezoek dan onze showroom in Alkmaar of Amsterdam om ons assortiment te bekijken en advies te krijgen van onze experts. Wij kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste houtsoort, kleur en afwerking die past bij uw interieurstijl. Ons team staat garant voor puur vakwerk door professionals en wij leveren en installeren uw nieuwe lamelparket vloer met zorg en aandacht voor detail. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google
  Privacybeleid en
  Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  Route 072-5404590
  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Scan de code
  Hallo,
  Kunnen we je helpen?