PVC vloer schoonmaken

Een PVC vloer schoonmaken moet op de juiste manier gebeuren. Niet alleen om vlekken en strepen te voorkomen, maar ook om te zorgen dat de beschermlaag intact blijft, zodat je zo lang mogelijk plezier hebt van je mooie vloer. Issa Vloeren vertelt je alles dat je moet weten met betrekking tot een PVC vloer schoonmaken.

Hoe kun je het beste een PVC vloer schoonmaken?

Om te beginnen moet je je PVC vloer regelmatig stofzuigen. Idealiter gebruik je hiervoor een speciale stofzuigerkop met een zacht mondstuk of een borstelstand, zodat de harde delen van de kop niet over de vloer schuiven. Is de vloer eenmaal vrij van losliggend vuil en stof, dan kun je gaan dweilen. Maak hiervoor een sopje van warm water met een scheutje van een speciale PVC reiniger. Raadpleeg daarbij de gebruiksinstructies op de verpakking en hou je aan de door de fabrikant aanbevolen dosering. Als je te veel van de PVC reiniger gebruikt, kan dit namelijk een residu achterlaten waardoor de vloer er dof uit gaat zien. Zorg ook dat de dweil niet te nat is en spoel hem frequent uit. Loop niet over de vloer totdat deze weer helemaal droog is. Je kunt de vloer ook nadrogen met een droge doek.

Kan ik geen andere schoonmaakproducten gebruiken?

Je kunt beter geen allesreiniger gebruiken voor een PVC vloer schoonmaken. Allesreinigers bevatten vaak chemische en licht agressieve ingrediënten die je PVC vloer dof maken of zorgen dat er strepen achterblijven. Daarbij kunnen ze de integriteit van de beschermlaag van de vloer aantasten. Dat geldt overigens ook voor schuurmiddelen! Groene zeep wordt doorgaans als de meest veilige optie beschouwd voor vloeren, maar je moet er wel rekening mee houden dat het gebruik van zeep voor een doffe en vlekkerige vloer kan zorgen. Een stoomreiniger wordt eveneens afgeraden; te hete lucht kan er namelijk voor zorgen dat de lijm loslaat en het PVC krom trekt. Kortom: neem het zekere voor het onzekere en gebruik een speciale PVC reiniger. Dan ben je verzekerd van een goed eindresultaat!  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google
  Privacybeleid en
  Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  Route 072-5404590
  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Scan de code
  Hallo,
  Kunnen we je helpen?