Gietvloer schoonmaken

Een gietvloer is de meest ideale vloer als het op schoonmaken aankomt. Gietvloeren zijn bijzonder sterk, waterbestendig en trekken geen stof en vuil aan. Dankzij de naadloze aansluiting is een gietvloer schoonmaken bijzonder makkelijk. Dat gezegd is het wel belangrijk om te weten hoe je je gietvloer het beste kunt reinigen. Issa Vloeren vertelt je alles dat je moet weten over een gietvloer schoonmaken!

Hoe moet ik een gietvloer schoonmaken?

De juiste manier om schoon te maken is afhankelijk van het materiaal waarvan je gietvloer gemaakt is. We gaan er voor het gemak even vanuit dat je een PU gietvloer hebt.

 • Kleine steentjes en andere harde vuiltjes kunnen krasjes in de toplaag van je gietvloer veroorzaken. Om te voorkomen dat vuil van buiten naar binnen wordt gelopen, adviseren we om een goede schoonloopmat bij de deur te plaatsen.
 • Het is raadzaam om meubelpoten aan de onderzijde van viltdopjes te voorzien. Dit voorkomt krassen en strepen op de vloer bij het verschuiven van meubilair.
 • Hou er rekening mee dat meubels met rubberen wieltjes en rubberen schoenzolen voor streepvorming kunnen zorgen. Deze strepen zijn doorgaans vrij makkelijk te verwijderen, echter adviseren we wel om de strepen niet te lang te laten zitten, omdat rubberresten de neiging hebben om in te drogen.
 • Je kunt de gietvloer stofzuigen met een zachte borstel. Droge reiniging kun je het beste doen met een zachte microvezeldoek.
 • Natte reiniging kun je doen met een natte dweil en een mild schoonmaakmiddel dat geen chloor of andere agressieve stoffen bevat. Indien er alcohol of alcoholhoudende drank wordt gemorst, dient dit binnen een half uur verwijderd te worden.

Zorg dat je de bovenstaande richtlijnen in acht neemt en je kunt je gietvloer moeiteloos mooi en schoon houden!

Meer weten over het schoonmaken van een gietvloer?

Loop gerust eens binnen bij Issa Vloeren in Amsterdam of Alkmaar voor een deskundig advies van onze vloerspecialisten!  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google
  Privacybeleid en
  Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  Route 072-5404590
  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Scan de code
  Hallo,
  Kunnen we je helpen?