Parket leggen

Veel mensen vinden een echte houten vloer nog altijd het mooiste vloertype dat er is. Heb je eenmaal jouw ideale parketvloer gevonden? Dan moet deze uiteraard ook nog op geïnstalleerd worden. Maar parket leggen, daar komt nog wat bij kijken.

Hoeveel parketdelen heb ik nodig?

Om te bepalen hoeveel parketdelen je nodig hebt, meet je de lengte en de breedte van de ruimte op. Deze twee waarden vermenigvuldig je met elkaar om het aantal vierkante meters te berekenen. Daar tel je vervolgens 10% extra bij op in verband met zaagverlies.

Parket leggen, hoe gaat dat in zijn werk?

We gaan er voor het gemak even vanuit dat de ondergrond reeds geëgaliseerd is en dat de ondervloer al is aangelegd. Om te beginnen moet het parket altijd minimaal 48 uur acclimatiseren; leg het parket (in de verpakking) in de ruimte waar het geïnstalleerd gaat worden. Leg de verpakkingen altijd plat op de vloer om te voorkomen dat ze kromtrekken!

Parket leggen begint altijd in een hoek van de ruimte – de eerste rij planken dient met de groef richting de muur te worden geplaatst. Bij elke volgende vloerplank moet wat parketlijm om de kopse kant worden aangebracht, waarna de twee planken in elkaar kunnen worden geschoven. Met behulp van een hamer en een stootblokje om de planken stevig tegen elkaar aan te tikken. Gebruik een vochtig doekje om eventuele restjes lijm weg te vegen. Na het leggen van de eerste rij vloerplanken moeten er zogeheten afstandblokjes tussen de vloerplanken en de wand worden geplaatst; dit om een smalle voeg te creëren zodat de vloer kan uitzetten. Nadat alle rijen zijn gelegd, kunnen de afstandblokjes verwijderd en de plinten geplaatst worden.

Parket laten leggen? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Parket leggen is iets dat goed moet gebeuren – je wilt straks immers niet geconfronteerd worden met losliggende of kromgetrokken vloerplanken! Wil je verzekerd zijn van het best mogelijke eindresultaat, dan kun je het beste parket laten leggen door een professional. Het legteam van Issa Vloeren is je graag van dienst! Neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Route 072-5404590
Chat openen
1
Hulp nodig?
Scan de code
Hallo,
Kunnen we je helpen?