Waarom moet er geëgaliseerd worden? Dat horen wij vaak in onze vloerenwinkel.. Ik zal u dit eens even kort en haarfijn uitleggen..

Alvorens de pvc vloer zal worden gelegd moet de vloer geëgaliseerd worden. De vloer egaliseren is het belangrijkste onderdeel van het leggen van een pvc vloer. Een egale vloer is de basis voor een pvc vloer. PVC is dun en erg flexibel en vraagt daarom om een gladde, vlakke en schone geegaliseerde basis vloer. Elk stofje of vuiltje wat tussen het pvc en de egalisatie vloer komt zal op de duur een doortekening geven in het pvc. Omdat zandcement en anhydriet vloeren vaak erg korrelig zijn en niet erg stootvast liggen,  moeten deze ten alle tijden worden geegaliseerd. Tijdens het egaliseren zullen wij kleine hoogte verschillen en gaatjes dicht egaliseren zodat de pvc vloer geen kans krijgt op doortekening.
Het egaliseren van vloeren is een vak apart en is dan ook het moeilijkste stukje werk van het pvc leggen. Issa Vloeren uit Alkmaar heeft meer dan 20 jaar ervaring in het egaliseren van beton, zandcement, hout en tegel vloeren. Laat dit daarom uitvoeren door de vakman! Wilt u liever u pvc zelf leggen maar is het egaliseren niet aan u besteed? Laat dit dan aan ons over! Wij egaliseren met de hoogste kwaliteits egaliseer middelen, met de juiste ervaring tegen de scherpste tarieven!
Een goede egalisatie van uw ondervloer garandeert een mooi strak en degelijk eindresultaat. Bepaal voor het egaliseren eerst het soort dekvloer, de meest voorkomende zijn een cement gebonden dekvloer zoals het gebruikelijke zandcement en een anhydriet gebonden dekvloer. Een cement gebonden dekvloer vraagt om een cement gebonden egalisatie middel en een anhydriet gebonden dekvloer vraag om een gips gebonden egalisatie.
In sommige gevallen dient u voorafgaand aan het egaliseren onevenheden en leiding sleuven dicht te zetten met een geschikte reparatiemortel. Controleer dus altijd of u het juiste product voor het juiste type dekvloer heeft. Zorg er vervolgens voor dat de dekvloer ontdaan wordt van slecht hechtende delen zoals loszittende stukken zandcement en tegels.

Zorg er vervolgens voor dat de ondervloer stofvrij wordt gemaakt, gebruik hiervoor de juist apparatuur.

Zodra de ondervloer stofvrij is kan deze worden behandeld met een hechtprimer. Kies de juiste primer voor uw situatie en laat de primer voldoende drogen. De werkomgeving is van invloed op het egalisatie proces zorg daarom altijd voor optimale condities . Ondergrond en omgevingstemperatuur moet tussen de 15 en 23 graden zijn. Zorg dus altijd voor verwarming of koeling indien nodig.

De luchtvochtigheid moet tussen de 40 en 70 procent liggen. Zorg dus voor goede ventilatie, zet zondig airco uit en sluit ramen.

Zorg ervoor dat het egalisatie product om kamertemperatuur is. laat het dus niet buiten in de kou of zon liggen. Vermijd direct zonlicht en tocht over de vloer. Sluit deuren en ramen tijdens de verwerking. Maar zorg wel voor goede ventilatie!

Wanneer het egalisatie product wordt klaargemaakt zorg dan altijd voor de juiste hoeveelheid water, dit staat op de verpakking. Wanneer u de egalisatie mortel handmatig aanmaakt zorg da altijd voor schoon gereedschap en creëer een klont vrije mortel. Laat de mortel daarna even staan en roer deze voor gebruik nog even kort door voor een optimale vloei.
Start in een hoek van de ruimte en giet de mortel op de dekvloer. Verdeel deze vervolgens met een rakel of een vlakspaan. Direct na het verdelen van de mortel moet deze met een prikroller worden oplucht. Deze zorgt er tevens voor dat de egalisatie optimaal navloeit. Let erop dat de egalisatie laag niet dunne wordt dan 2 mm. Bij het egaliseren van oppervlakte van meer dan 100 m2 wordt de egalisatie mortel machinaal gemixt  en verpompt.
De egalisatie kan minimaal 3 uur na het aanbrengen worden belopen. Zorg tijdens het drogen voor goede ventilatie een voorkom tocht en zonlicht op de vloer. Na minimaal 24 uur droging is de egalisatie vloer klaar voor verdere bewerking!
Om er zeker van te zijn dat kleine pitjes en vuiltjes geen kans krijgen dient de geëgaliseerde vloer na het drogen geschuurd en gestofzuigd te worden.

Bel ons voor een vrijblijvende offerte op 072-5404590 of stuur ons een email

logo 2-klein