Olie

Als basis worden één á twee lagen impregneerolie aangebracht, welke diep in de poriën van het hout dringen. De olie word ingewreven en uitgepoetst.

De impregneerolie heeft tevens als doel het hout te beschermen tegen het indringen van gemorste vloeistoffen. Dit in tegenstelling tot vroeger, waarbij een olielaag direct op het hout werd aangebracht en elke gemorste druppel water een kring in het hout betekende. Dankzij de impregneer laag is dit tegenwoordig verleden tijd. Een groot voordeel van de olie geïmpregneerde vloeren is dat kleine beschadigingen minder opvallen en makkelijker kunnen worden bijgewerkt. Een olievloer oogt niet zo ‘clean’ als een gelakte vloer.

De milieuvriendelijke samenstelling van olie, de natuurlijke uitstraling en het eenvoudige onderhoud maken olie tot een geliefde afwerkmethode. Over het zelf aanbrengen van een olieafwerking moet u zich vooraf wel goed laten informeren!

Er bestaat ook ultra violet geoliede delen, die zijn dan met UV licht gedroogd. De panelen zijn kant-en-klaar. Deze delen hebben veelal een hogere glans dan aan de lucht gedroogde panelen, doordat de olie weinig tijd krijgt om in het hout in trekken. UV-olie is sterk verwant aan een laklaag. Bij het gebruiken van olie als afwerkmethode, kan er elk gewenst kleurpigment worden toegevoegd, waardoor elke parketvloer op maat en naar persoonlijke wens afgewerkt kan worden.

Onderdelen 1 tot 5 van totaal 7

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Onderdelen 1 tot 5 van totaal 7

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2