Hardwax

Hardwax bestaat uit een combinatie van natuurlijke oliën en wassen. Het kan direct op het parket worden aangebracht. Na het aanbrengen van de hardwaxolie dient door het grotere bestanddeel aan vaste stoffen en droogtijd te worden aangehouden, alvorens u de vloer kunt belopen (droogtijd varieert, afhankelijk van houtsoort, wax en omgevingsfactoren). Je moet toch ongeveer rekening houden met 24 uur droogtijd per aangebrachte laag hardwax

Hardwax heeft een grote oppervlakte-bescherming en is behoorlijk slijtvast. Wat glansgraad betreft heeft hardwax een uitstraling welke tussen olie en lak inzit. Evenals gelakt en geolied parket kunnen deze vloeren – desgewenst met een speciale vloerzeep – vochtig afgenomen worden.

Het is belangrijk om deze vloeren na het gebruik van de hardwax nog na te behandelen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.

De vloer kan bijvoorbeeld afgewerkt worden met dunne hardwax olie, waardoor deze gegarandeerd is van een hoge slijtvastheid. De toevoeging van kiezelzuur maakt de vloer ook waterafstotend. De vloer is nu beschermd tegen o.a. vlekken, speeksel en zweet. Met name bij kleuren verdient dit type hardwax de voorkeur, omdat deze beter in het hout doordringt.

Een dikke hardwax is een andere optie, waarbij dit het ideale product is om hout te beschermen tegen vuil en vocht. Deze hardwax zorgt voor een natuurlijke uitstraling, een bijzondere oppervlakte bescherming en is zeer slijtvast. Het maakt het hout tevens waterafstotend en vuilbestendig, door toepassing van dit product krijgt de vloer een mat – glansuitstraling.

Let op bij de toepassing op exoten. En voor alle producten geldt: raadpleeg onze adviseur voor de beste toepassing in uw eigen woonsituatie!

5 Artikel(en)

per pagina

5 Artikel(en)

per pagina