Olie, Was, Hardwax en Lakken

Olie, Was, Hardwax en Lakken

Vloeren die ter plaatse worden gelegd en geschuurd, moeten nog worden afgewerkt. Dit betreft meestal de tapis- en bourgognevloeren. of als uw vloer een tweede leven krijgt door deze opnieuw te schuren.

De meest voorkomende afwerkingen zijn:

Lak
Op het hout worden meerdere lagen water gedragen lak aangebracht, waardoor een sterke slijtlaag wordt verkregen. Tussen het aanbrengen van de laklagen wordt de vloer meestal gepolijst. Iedere laag heeft enkele uren droogtijd nodig, waardoor de vloer pas de volgende dag weer beloopbaar is.

De lakken zijn leverbaar in diverse glansgradaties, zelfs als zeer mat. Een gelakte vloer zal echter altijd enigszins glanzen, waardoor kleine beschadigingen of oneffenheden eerder zullen opvallen, vooral bij donkere houtsoorten. Dit komt tevens door lak ‘op’ het hout ligt. Deze kleine ongemakken worden echter meer dan goedgemaakt door het eenvoudige onderhoud van een gelakte vloer.

Olie
Als basis worden één á twee lagen impregneerolie aangebracht, welke diep in de poriën van het hout dringen. De olie word ingewreven en uitgepoetst.

De impregneerolie heeft tevens als doel het hout te beschermen tegen het indringen van gemorste vloeistoffen. Dit in tegenstelling tot vroeger, waarbij een olielaag direct op het hout werd aangebracht en elke gemorste druppel water een kring in het hout betekende. Dankzij de impregneer laag is dit tegenwoordig verleden tijd. Een groot voordeel van de olie geïmpregneerde vloeren is dat kleine beschadigingen minder opvallen en makkelijker kunnen worden bijgewerkt. Een olievloer oogt niet zo ‘clean’ als een gelakte vloer.

De milieuvriendelijke samenstelling van olie, de natuurlijke uitstraling en het eenvoudige onderhoud maken olie tot een geliefde afwerkmethode. Over het zelf aanbrengen van een olieafwerking moet u zich vooraf wel goed laten informeren!

Er bestaat ook ultra violet geoliede delen, die zijn da met UV licht gedroogd. De panelen zijn kant-en-klaar. Deze delen hebben veelal een hogere glans dan aan de lucht gedroogde panelen, doordat de olie weinig tijd krijgt om in het hout in trekken. UV-olie is sterk verwant aan een laklaag. Bij het gebruiken van olie als afwerkmethode, kan er elk gewenst kleurpigment worden toegevoegd, waardoor elke parketvloer op maat en naar persoonlijke wens afgewerkt kan worden.

Hardwaxolie
Hardwax bestaat uit een combinatie van natuurlijke oliën en wassen. Het kan direct op het parket worden aangebracht. Na het aanbrengen van de hardwaxolie dient door het grotere bestanddeel aan vaste stoffen en droogtijd te worden aangehouden, alvorens u de vloer kunt belopen (droogtijd varieert, afhankelijk van houtsoort, wax en omgevingsfactoren).
Hardwax heeft een grote oppervlakte-bescherming en is behoorlijk slijtvast. Wat glansgraad betreft heeft hardwax een uitstraling welke tussen olie en lak inzit. Evenals gelakt en geolied parket kunnen deze vloeren – desgewenst met een speciale vloerzeep – vochtig afgenomen worden.

Het is belangrijk om deze vloeren na het gebruik van de hardwax nog na te behandelen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.

De vloer kan bijvoorbeeld afgewerkt worden met dunne hardwax olie, waardoor deze gegarandeerd is van een hoge slijtvastheid. De toevoeging van kiezelzuur maakt de vloer ook waterafstotend. De vloer is nu beschermd tegen o.a. vlekken, speeksel en zweet. Met name bij kleuren verdient dit type hardwax de voorkeur, omdat deze beter in het hout doordringt.

Een dikke hardwax is een andere optie, waarbij dit het ideale product is om hout te beschermen tegen vuil en vocht. Deze hardwax zorgt voor een natuurlijke uitstraling, een bijzondere oppervlakte bescherming en is zeer slijtvast. Het maakt het hout tevens waterafstotend en vuilbestendig, door toepassing van dit product krijgt de vloer een mat – glansuitstraling.

Let op bij de toepassing op exoten. En voor alle producten geldt: raadpleeg onze experts voor de beste toepassing in uw eigen woonsituatie.

One coat hardwax systemen
One coat of Monocoat producten combineren het beschermen en kleuren van houten vloeren in één product. Het resultaat is een houtbeschermingsproduct, geproduceerd met de nieuwste technologieën en van de hoogste mogelijke kwaliteit. Voor een jarenlange bescherming. Deze olie is gebaseerd op een moleculaire bindingstechnologie waarbij de natuurlijke ingrediënten van het product zich binden met de bovenste vezels van het hout. Deze technologie vormt het hart van deze olieproducten en zorgt ervoor dat we ecologische producten kunnen aanbieden die duurzaam, economische en uiterst gebruiksvriendelijk zijn.
Ons assortiment omvat producten voor zowel manuele als industriële toepassingen, voor binnen en buiten.
Daarnaast leveren wij deze producten in een zeer ruim kleurenpalet.

Voordelen van deze bewerking zijn:
• Kleurt en beschermt in 1 laag
• 40 standaardkleuren
• Respecteert de typische ‘look and feel’ van het hout
• Milieuvriendelijk
• Bevat geen water
• Eenvoudig te onderhouden
• Duurzame bescherming
• Hoog rendement: 30-50m2/L
• Kan op alle houtsoorten toegepast worden
• Zeer goede slijtvastheid
• Waterbestendig
• Hittebestendig

Onderdelen 1 tot 5 van totaal 57

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Onderdelen 1 tot 5 van totaal 57

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5