Vinyl vloer schoonmaken

Een vinyl vloer schoonmaken is niet zo moeilijk. Dat gezegd is het voor de levensduur van je vloer wel belangrijk dat het op de juiste manier gebeurt. Als specialist op het gebied van PVC vloeren informeert Issa Vloeren je graag over de juiste manier van schoonmaken.

Hoe kan ik het beste mijn vinyl vloer schoonmaken?

Gebruik voor dagelijkse reiniging een zachte bezem of vloerwisser. Stofzuigen kun je het beste doen met een zacht mondstuk of een borstelstand waarbij de harde delen van de stofzuigerkop niet over de vloer schuiven. Zorg voorafgaand aan het dweilen dat de vloer vrij is van losliggend stof en vuil en maak een sopje. Gebruik geen schuurmiddelen of allesreinigers (deze bevatten chemische ingrediënten die de integriteit van de toplaag kunnen aantasten) maar schaf een speciale PVC reiniger aan. Wring de dweil goed uit en laat de vloer volledig drogen (of wrijf hem droog met een doek) alvorens deze weer te belopen.

Hoeveel schoonmaakmiddel moet ik gebruiken?

Op de verpakking staat altijd aangegeven hoeveel PVC reiniger je moet gebruiken. Veel mensen zijn geneigd om bij een sterk vervuilde vloer méér schoonmaakmiddel te gebruiken, maar dat is niet aan te raden. Als je meer PVC reiniger in je sopje doet dan op de verpakking wordt aanbevolen, kan het residu dat achterblijft je vloer er dof of vaal uit laten zien. Volg dus altijd gewoon de gebruiksaanwijzing van de fabrikant op. Met wat minder schoonmaakmiddel wordt je vloer net zo schoon!

Vinyl laten schoonmaken? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Heb je behoefte aan deskundig advies met betrekking tot het schoonmaken van je vinyl vloer? Of wil je vinyl laten schoonmaken door een professional? Loop gerust eens binnen bij Issa Vloeren in Amsterdam of Alkmaar of neem even contact met ons op. We zijn je graag van dienst!