Vinyl vloer onderhoud

Een van de belangrijkste redenen dat PVC vloeren zo populair zijn, is het feit dat ze bijzonder onderhoudsvriendelijk zijn. Als vloerspecialist van Noord-Holland vertelt Issa Vloeren je alles dat je moet weten met betrekking tot vinyl vloer onderhoud.

Hoe hou ik mijn vinyl vloer mooi?

Om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk plezier hebt van je mooie vinyl vloer, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

  • Leg bij elke buitendeur een deurmat neer zodat er zo min mogelijk vuil naar binnen gelopen wordt;
  • Voer een schoenen-uit beleid in voor in huis;
  • Stofzuig geregeld om te voorkomen dat zand en harde vuildeeltjes krassen op je vloer kunnen maken;
  • Schaf een speciale PVC reiniger aan om je vloer wekelijks mee te dweilen;
  • Verwijder vlekken direct om te voorkomen dat ze in de vloer kunnen trekken;
  • Bevestig viltglijders onder alle meubelpoten;
  • Bij het verplaatsen van meubelen altijd tillen. Dus niet schuiven!

Wat moet ik weten over vinyl vloer onderhoud?

Een vinyl vloer is opgebouwd uit meerdere dunne lagen, met bovenop een beschermende toplaag. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit en de manier waarop de vloer wordt gereinigd zal die toplaag in de loop der jaren wat beschadigen. Dat is niet erg, want wij kunnen een nieuwe toplaag aanbrengen wanneer dat nodig is. Zo kan je vloer weer jaren door. Verder heb je eigenlijk geen onderhoud aan je vinyl vloer!

Vinyl vloer onderhoud uitbesteden? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Het aanbrengen van een nieuwe beschermende toplaag op vinyl hoeft slechts eens in de zoveel jaar te geburen. Het is echter wel een specialistische klus. Gelukkig kun je dit vinyl vloer onderhoud gewoon uitbesteden aan de vakmensen van Issa Vloeren! Neem gerust contact met op met een van onze vestigingen in Alkmaar of Amsterdam voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.