Vinyl vloer lijmen

In tegenstelling tot een houten vloer, die zowel vast als zwevend gelegd kan worden, moet een vinyl vloer altijd verlijmd worden. Als specialist op het gebied van PVC vloeren legt Issa Vloeren je graag uit wat hier zoal bij komt kijken.

Welke lijm is geschikt voor een vinyl vloer?

Bij een vinyl vloer lijmen is het belangrijk om gebruik te maken van een speciale PVC lijm. Deze dient volgens de gebruiksaanwijzing van de fabrikant en met behulp van een zogeheten lijmkam te worden aangebracht.

Een vinyl vloer lijmen, hoe gaat dat in zijn werk?

Om optimaal te kunnen profiteren van de soepelheid en hanteerbaarheid van het vinyl, moeten de stroken eerst minimaal 24 uur acclimatiseren. De ideale legtemperatuur ligt rond de 18°C en de luchtvochtigheid in de ruimte mag niet hoger zijn dan 70%. Een te lage temperatuur en/of te hoge luchtvochtigheid kunnen er namelijk voor zorgen dat de lijm zich niet goed hecht. Ook direct zonlicht dient, met name tijdens het leggen van de vloer, vermeden te worden.

Zodra de lijm op de ondervloer is aangebracht, moet deze even ‘uitdampen’ – raadpleeg voor de exacte uitdamptijd altijd de gebruiksaanwijzing van de fabrikant. Vervolgens kunnen de eerste stroken worden geplaatst. Deze moeten na enkele meters worden aangedrukt met een PVC wals om te zorgen dat de lijm goed hecht. Eventuele lijmresten dienen onmiddellijk verwijderd te worden met een vochtig doekje.

Vinyl vloer laten lijmen? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een vinyl vloer lijmen moet in één keer goed gebeuren. Je kunt daarom het beste je nieuwe vinyl vloer laten lijmen door iemand die hier ervaring mee heeft. Issa Vloeren beschikt over een eigen legteam van ervaren professionals die garant staan voor vakwerk! Vraag gerust een offerte op maat bij ons aan – dit is geheel vrijblijvend! Voor meer informatie over onze producten en diensten kun je uiteraard ook even contact opnemen.