Vinyl vloer leggen

Vinyl vloeren, ook wel PVC vloeren genoemd, bieden een breed scala aan voordelen ten opzichte van andere vloertypes en zijn ook nog eens prima betaalbaar. Een vinyl vloer leggen moet echter wel op de juiste manier gebeuren om van een duurzaam resultaat verzekerd te zijn. Issa Vloeren informeert je graag over hoe je de installatie van een vinyl vloer het beste kunt aanpakken.

Een vinyl vloer leggen, hoe gaat dat in zijn werk?

Net als bij een houten vloer moet ook een vinyl vloer eerst acclimatiseren. Dit doe je door de stroken gedurende minimaal 24 uur op kamertemperatuur neer te leggen in de ruimte waar het geplaatst wordt. Daarbij is het van belang dat de stroken op een vlakke ondergrond liggen. Als je vloerverwarming hebt, zorg dan dat deze 24 uur voor de installatie van de vloer uit staat en pas 24 uur na het plaatsen weer wordt ingeschakeld.

Zelfs de kleinste oneffenheden in de ondergrond zullen vroeger of later door het vinyl heen zichtbaar worden (doortekenen). Om van een mooi en strak eindresultaat verzekerd te zijn, is het dus van essentieel belang dat de ondergrond volledig ge√ęgaliseerd is. Ook moet de ondervloer schoon, stofvrij en droog zijn. Pas als dat allemaal gedaan is, kan er worden gestart met het daadwerkelijk verlijmen van de stroken op de ondervloer. Om een optimale hechting te realiseren dienen de stroken te worden aangedrukt met een speciale PVC wals. Na het schoon snijden en verwijderen van lijmresten kan de vloer meteen in gebruik worden genomen.

Vinyl vloer laten leggen? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Zoals je ziet komt er nog heel wat kijken bij een vinyl vloer leggen. Heb je geen tijd of zin om zelf aan de slag te gaan of wil je simpelweg verzekerd zijn van het mooiste eindresultaat? Je kunt je vinyl vloer laten leggen door het ervaren legteam van Issa Vloeren. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.