PVC vloer lijmen

Een PVC vloer kun je niet vastklikken zoals laminaat; hij moet gelijmd worden. Als dé PVC vloeren specialist van Noord-Holland vertelt Issa Vloeren je alles dat je moet weten met betrekking tot een PVC vloer lijmen.

Hoe ziet de voorbereiding van een PVC vloer lijmen eruit?

Als het op een PVC vloer lijmen aankomt, dan is een goede voorbereiding van essentieel belang. Om de beginnen dient de PVC vloer minimaal 24 uur geacclimatiseerd te zijn, alvorens er met lijmen begonnen kan worden. De ideale legtemperatuur ligt rond de 18°C. Daarnaast mag de luchtvochtigheid niet hoger liggen dan 70% en dient direct zonlicht tijdens en na het leggen te worden vermeden; dit om een optimale binding van de lijm mogelijk te maken. Zorg ook dat je de juiste PVC lijm aanschaft – wij kunnen je hierover adviseren.

Een PVC vloer lijmen, hoe gaat dat in zijn werk?

De PVC lijm dient met een speciale lijmkam te worden aangebracht. Afhankelijk van de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid in de ruimte, dient de lijm eerst een aantal minuten uit te dampen. Vervolgens kunnen de stroken worden gelegd. Zodra er een aantal meter is verlijmd, dient de PVC vloer te worden aangewalst. Dit is belangrijk voor een optimale hechting van de lijm. Eventuele lijmresten dienen onmiddellijk verwijderd te worden met een vochtig doekje. Het gebruik van terpentine of andere agressieve middelen kan het PVC beschadigen en wordt daarom sterk afgeraden! Na het lijmen kunnen uitstekende delen PVC met een scherp mes worden weggesneden.

PVC vloer laten lijmen? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een PVC vloer lijmen is een specialistische klus. Een PVC vloer laten lijmen door een professional is dan ook zeker aan te raden. Op die manier ben je namelijk altijd verzekerd van een mooi, strak en duurzaam eindresultaat. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een PVC vloer laten lijmen, kom dan eens langs bij Issa Vloeren of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.