Tegelvloer egaliseren

Tegelvloeren zijn, mede vanwege de lange levensduur en het onderhoudsgemak, nog altijd een populaire keuze voor verschillende ruimtes van de woning. We zien veel tegelvloeren in keukens en hallen, maar ook in woonkamers. Een tegelvloer leggen vereist echter wel de juiste voorbereiding. Je moet namelijk ook de ondervloer van je tegelvloer egaliseren.

Waarom de ondervloer van een tegelvloer egaliseren?

Een tegelvloer ziet er pas mooi uit als alle tegels gelijk liggen en netjes op elkaar aansluiten. Dat lukt alleen als de ondervloer vlak, egaal en schoon is. Zelfs kleine oneffenheden in de ondervloer kunnen ervoor zorgen dat sommige tegels iets schuin komen te liggen, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Alleen met een perfect geëgaliseerde ondervloer krijg je ook een perfect egale tegelvloer!

Een tegelvloer egaliseren, hoe gaat dat in zijn werk?

De precieze werkwijze van het egaliseren is afhankelijk van het type ondervloer en de mate van oneffenheden die zich hierin bevinden. Het spreekt voor zich dat een oude houten ondervloer die door de jaren heen is gaan werken, een andere aanpak vereist dan een betonnen ondervloer waar alleen wat kleine putjes gedicht hoeven te worden. Egaliseren begint altijd met het schoon en stofvrij maken van de ondervloer, waarna het egalisatiemiddel wordt aangebracht. Zodra dit volledig droog is kan de ondervloer indien nodig nog geschuurd worden. Na het nogmaals stofvrij maken van het oppervlak kan men beginnen met het aanbrengen van de hechtprimer en het daadwerkelijk leggen van de tegelvloer.

Tegelvloer egaliseren? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Wil je graag zelf een tegelvloer leggen maar is het egaliseren niet aan jou besteed? Laat dit dan aan ons over! Het team van Issa Vloeren heeft een jarenlange ervaring op het gebied van tegelvloeren egaliseren en beschikt over alle kennis en middelen om het gewenste eindresultaat te kunnen garanderen. Neem vandaag nog contact op met een van onze vestigingen in Alkmaar of Amsterdam voor meer informatie over de mogelijkheden. Liever meteen een vrijblijvende offerte aanvragen? Dat kan natuurlijk ook!

Vraag een offerte aan en ontvang de prijs voor dit product

* Verplichte velden


  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google
  Privacybeleid en
  Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  Kom langs in onze inspirerende en overzichtelijke winkels en ontdek de nieuwste woontrends.

  Adres: Edisonweg 1, 1821 BN Alkmaar

  Openingstijden:

  Maandag 10:00 - 17:00
  Dinsdag 10:00 - 17:00
  Woensdag 10:00 - 17:00
  Donderdag 10:00 - 17:00
  Vrijdag 10:00 - 17:00
  Zaterdag 10:00 - 17:00
  Zondag gesloten

  Telefoon: 072 540 4590

  Adres: Buitenveldertselaan 110, 1081 AB Amsterdam

  Maandag gesloten
  Dinsdag gesloten
  Woensdag gesloten
  Donderdag 10:00 - 17:00
  Vrijdag 10:00 - 17:00
  Zaterdag 10:00 - 17:00
  Zondag gesloten

  Telefoon: 020 304 8890

  Chat openen
  Hulp nodig?
  Hallo,
  Kunnen we je helpen?