PVC vloer egaliseren

Waar PVC vloeren vroeger voornamelijk werden toegepast in warenhuizen, hotels en tankstations, zien we tegenwoordig steeds vaker PVC vloeren bij de particulieren thuis. Niet zo verwonderlijk, want een PVC vloer biedt de mooie, natuurgetrouwe uitstraling van een echte houten vloer, maar is veel onderhoudsvriendelijker en bovendien erg betaalbaar. Voor het leggen van een PVC vloer is egaliseren echter van essentieel belang, als je van een mooi eindresultaat verzekerd wilt zijn.

Waarom een PVC vloer egaliseren?

Door voorafgaand aan het leggen de bestaande ondervloer te egaliseren, zorg je ervoor dat het PVC mooi strak komt te leggen. Gebeurt dit niet dan zal je vroeger of later de ‘doortekening’ van de ondervloer gaan zien; deukjes, scheuren en andere oneffenheden komen dwars door het PVC heen. Een laag PVC is immers slechts enkele millimeters dik en bijzonder flexibel, dus een vlakke, gladde en schone ondervloer is zeker geen overbodige luxe. Met andere woorden: de voorbehandeling is net zo belangrijk als het vakkundig plaatsen van de vloer zelf.

Een PVC vloer egaliseren, hoe gaat dat in zijn werk?

Om te beginnen dient de ondervloer volledig stofvrij te worden gemaakt. Daarna kan het egalisatieproces gestart worden, waarbij deukjes en putjes worden dichtgemaakt en kleine hoogteverschillen worden uitgevlakt. Hoe dit precies is zijn werk gaat, is afhankelijk van het type ondervloer. Een betonvloer vraagt immers om een andere aanpak dan een houten vloer. Is de ondervloer eenmaal mooi vlak en egaal, dan kan deze behandeld worden met een hechtprimer, waarna de PVC vloer kan worden aangebracht.

PVC vloer laten egaliseren? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Het egaliseren van vloeren is een vak apart en wordt beschouwd als het lastigste deel van het leggen van een PVC vloer. Het is dan ook zeker aan te raden dit altijd door de vakman uit te laten voeren. Issa Vloeren heeft meer dan 20 jaar ervaring in onder andere houten, betonnen en PVC vloeren egaliseren en is je graag van dienst. Wij egaliseren met de hoogste kwaliteit egaliseermiddelen, tegen zeer scherpe tarieven. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte!

Route 072-5404590
Chat openen
1
Hulp nodig?
Scan de code
Hallo,
Kunnen we je helpen?