Hongaarse punt vloer

Als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige vloer met een unieke uitstraling, dan is een Hongaarse punt vloer echt het overwegen waard. Bekijk het assortiment Hongaarse punt vloeren van Issa en laat je inspireren!

Wat is het verschil tussen een Hongaarse punt vloer en een visgraat vloer?

Bij een Hongaarse punt vloer zijn de vloerplanken aan de korte zijden in een hoek gezaagd. Die vloerdelen worden in een zigzag patroon gelegd, waarbij de korte zijden van twee vloerplanken samen een scherpe hoek creëren, in de vorm van de letter “V”.
Dit Chevron patroon, zoals men het ook wel noemt, wordt vaak verward met het bekende visgraat patroon. Hoewel beide legtechnieken enige overeenkomsten vertonen, zijn ze niet hetzelfde; bij een visgraat vloer worden de korte zijden van de vloerdelen namelijk niet in een hoek gezaagd en worden ze in een gebroken zigzag patroon gelegd. Een Hongaarse punt vloer heeft ook een andere uitstraling – de manier waarop de vloerplanken in de vorm van allemaal “V’s” worden gelegd, creëert een perfecte dimensionale stabiliteit en laat de ruimte visueel groter ogen dan een visgraat vloer.

Ons assortiment Hongaarse punt vloeren

Het maakt niet uit of je nu de voorkeur geeft aan een authentieke houten vloer met Hongaarse punt, of een PVC vloer met de uitstraling van een houten vloer; het kan allebei! Met keuze uit een breed scala aan exclusieve merken en kleurvariaties vindt je bij Issa Vloeren ongetwijfeld een Hongaarse punt vloer die in alle opzichten aan je wensen voldoet.

Hongaarse punt vloer kopen? Kom langs bij onze showroom!

Ben je helemaal verliefd geworden op de unieke uitstraling van een Hongaarse punt vloer? Kom dan vooral eens langs bij onze showroom in Amsterdam of Alkmaar om de verschillende mogelijkheden van dichtbij te bekijken. Onze ervaren vloerspecialisten helpen je graag met een deskundig advies!